RUSH HOUR IS AIMING TO BE THE WORLD’S MOST EXCITING CYCLING RACE.

RUSH HOUR IS AIMING TO BE THE WORLD’S MOST EXCITING CYCLING RACE.

40 PRO CYCLISTS COMPETE THROUGH NARROW CITY STREETS

AT HIGH SPEED IN A 60 MINUTE KNOCKOUT RACE. CAN YOU FEEL THE RUSH?

Rush Hour is een innovatief nieuw wielren format. Een uur lang dwars door de stad koersen. Over een lastig, technisch parcours met scherpe bochten en kasseien. Tijdens Rush Hour is er geen moment om te relaxen want iedere ronde valt de laatste renner uit de race. In een select aantal ronden zijn er punten te verdienen voor het sprintklassement.
Als toeschouwer van Rush Hour ben je direct betrokken bij de wedstrijd. Je staat dichtbij het parcours en voelt de wind wanneer het peloton voorbij schiet. Met een speciale opkomst ceremonie, warming-up en uiteraard het Rush Hour zelf is dit iets wat je niet mag missen. Ruim 25 maal komen de renners voorbij en iedere ronde durven ze nét iets meer. Sta jij je helden aan te moedigen tijdens de volgende editie van Rush Hour?

Knockout race, oftewel afvalkoers. Iedere ronde van Rush Hour valt de laatste renner uit de koers. Tot het uur vol is, dan begint de finale ronde.

Overall winnaar houdt in dat je het hele uur vol hebt gehouden, en in de finale ronde als eerste de finish bent gepasseerd.  Deze winnaar ontvangt de prestigieuze Rush Hour Vlammentrui.

Sprintklassement winnaar heeft in totaal de meeste punten verdient tijdens de tussensprints.  De laatste sprint uitslag is doorslaggevend bij gelijke stand. De winnaar ontvangt de prestigieuze Rush Hour Bliksemtrui.